Все още не са ясни мотивите за извършеното престъпление от арестувания

...
Все още не са ясни мотивите за извършеното престъпление от арестувания
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за беглеца, ударил 6 коли и автобус при гонка с полицията в Бургас

Все още не са ясни претекстовете за осъщественото престъпление от задържания 20- годишен Иван Чонтов, който блъсна шест коли и рейс по време на полицейско гонене в четвъртък вечер в Бургас. Това обявиха на взаимен брифинг в Бургас от прокуратурата и полицията. По време на разпитите той не е дал съответно пояснение за дейностите си. На младежа към този момент е повдигнато обвиняване и ще му бъде поискана непрекъсната мярка „ задържане под стража ”, макар че действието не е квалифицирано като тежко съзнателно закононарушение, обясниха от прокуратурата.
„ Ще бъде установено и неговото психологично положение, защото и възможно лицето да не е в положително такова. Повдигнато му е обвиняване по член 270 за това, че е попречил на орган на властта да извърши отговорностите си по работа, както и по този начин нареченото безчинство посредством потребление на МПС. ”, съобщи прокурор Мария Маркова.
Ще бъде взета и кръвна проба за разбор за съществуване на опиати, обясниха още от прокуратурата, макар че първите проби с дрегер бяха негативни. Ст. комисар Калоян Калоянов- шеф на ОДМВР Бургас изясни за какво са употребявани толкоз доста сили на полицията за неговото задържане.
„ Първо поради негово поведение-неадекватно и доста рисково. На второ място в колата бяха открити боеприпаси, на трето място чиновниците на реда са видели, че държи хладно оръжие –нож, който е изхвърлил при бягството си ”, изясни комисар Калоянов.
Вчера е задържан и бащата на момчето, предприемачът Петър Чонтов. Той е заплашвал и се е опитал да повлияе на очевидци. Задържан е за 24 часа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР